При нас можете да поръчате и само отпечатване на вашия продукт!
Качествен директен печат на различен вид медии без ограничение за формат и бройка!

5 Ползи от използването на рол банери

Маркетинговият ви микс може да използва много различни инструменти. Ако се занимавате с предлагането на стоки и услуги, няма как да сте пропускали ползите от напечатаните рол банери и тяхното влияние върху продажбите. Благодарение на тях може да промотирате нов продукт, игри, кампании, да обучавате аудиторията си или просто да припомняте на хората за вашето съществуване.

Интересен факт: Не са малко хората, които не искат да промотират брандовете си, а себе си. Рол банерите са добра стратегия в тази ситуация, защото могат да изобразят човека в цял ръст.

Рол банерите оказват много голямо влияние върху перспективата на клиентите за даден бизнес. Ако сте сложили рол банери в магазините, в които се продават вашите стоки, то тогава е много вероятно да успеете да насочите клиентите си към директна продажба с правилно изглеждащ рол банер.

Колкото по-атрактивен е един рол банер, толкова по-забележим ще бъде

Трябва да привлича погледа и да бъде информативен, като в същото време не изисква много усилия от аудиторията. Когато проектирате своя банер, не забравяйте да използвате подхода „по-малко означава повече“, за да избегнете натрупването на твърде много информация, която хората няма да прочетат. Важно е да изберете ярки цветове, но не твърде ярки. Също е добра идея да се съсредоточите върху кратки изречения и ясни призиви за действие. Само по този начин хората ще забележат и ще запомнят посланието ви.

Издръжливост на рекламния материал

Банерите с добро качество могат да се използват отново и отново, което ги прави икономически изгоден маркетинг вариант. Ако можете, опитайте се да избягвате да използвате конкретни дати на рол банера, така ще можете да го използвате и отново, когато е необходимо. На практика, така ще си спестите разход. Важно е обаче рол банерът да бъде качествено изработен, в противен случай може да се амортизира прекалено бързо и дори да не сте упоменали дата на него, пак да не може да го използвате.

Лесен за сглобяване и поставяне

Ролковите банери по принцип са супер лесни за сглобяване. Ако се налага да ги пренасяте от място на място, трябва да бъдат навити, след това развити и монтирани на стойката отново. Някои от тях имат специална система, която помага за разгъването им, като се дръпнат нагоре от основата. Не е лошо да се снабдите и с калъф за банери, ако ще го използвате дългосрочно. Така, когато го пренасяте ще е защитен от влага и замърсявания. Освен това няма да му се нарушат цветовете и да се скъса.

компактни рекламни материали

Заемат малко място

Ролковите банери може да служат и за обозначение и табели, а да не са само с рекламна цел. При всяко положение, те заемат много малко пространство от свободното в дадено помещение или търговска зала, а в същото време имат голям ефект. Получава се така, защото имат силно визуално въздействие, заради формата и височината си.

Преносими са

Няма как това да не го отбележим като полза от използването на рол банери. Тях можете да ги занесете навсякъде и дори да им променяте мястото, ако сметнете, че сте ги поставили на нефункционално място отначало. Леки са на тегло и са удобни за пренасяне, особено ако имат и калъф.

За заключение

Рол банерите и различните видове рекламни материали служат добре за популяризиране на бранда ви, ако са част от цялостна маркетингова кампания. Ако правите нещата „на парче“ е напълно възможно аудиторията да не откликне добре на вашето съобщение. Също така дори и да имате добра и всеобхватна маркетингова кампания, не означава че можете да изработите добър дизайн за банерите. Съвет от нас е винаги в такива ситуации да се доверявате на професионалисти, които да ви насочат към добрите практики, постигащи желаните цели.

magnifiercrossmenuchevron-right