При нас можете да поръчате и само отпечатване на вашия продукт!
Качествен директен печат на различен вид медии без ограничение за формат и бройка!

6 вида дизайн на опаковъчни кутии, които говорят за професионализъм и качество

Много компании все още погрешно смятат, че опаковката няма значение. Истината е, че опаковъчните кутии спомагат за успешното лансиране на един продукт. Те могат както да увеличат стойността му, така и да изградят разпознаваемост на марката. Не бива да подценявате тази стъпка от производствения процес, защото потребителите възприемат качеството на съдържанието чрез опаковъчния материал. Затова е важно да помислите за формата и дизайна на картонената кутия. Тук искаме да си поговорим за няколко вида дизайн, които са се превърнали в тенденция сред истински успешните компании и които могат да ви помогнат да се откроите сред конкуренцията като символ на качество и професионализъм.

Класически и винтидж дизайн на опаковъчни кутии

Индустрията за опаковъчни кутии се разраства и развива през годините. Докато в миналото опаковката се използваше само за да предпази целостта на предлагания продукт, днес тя има съвсем ново значение - да предаде правилното послание на потребителите.

Ето защо много известни производители се придържат към класическия дизайн. Няма как да сбъркате с него, защото той никога не излиза от мода. Такива компании се отличават от другите брандове на пазара, които се опитват да ги имитират. Те вярват, че една марка може да комуникира с клиентите си, като поддържа симплистичен и елегантен дизайн. Много често техните продукти са насочени към по-платежоспособни клиенти, които търсят привлекателна опаковка. Съответно опаковъчните кутии на такива компании излъчват уникалност и елегантност и на практика ги отделят от конкуренцията.

Минималистичен дизайн

Друг начин да увеличите продажбите е да заложите на минималистичен дизайни на опаковката. Тя ще придаде професионален вид на изделието, а това неминуемо предизвиква положителни впечатления сред потребителите. Този вид дизайн си има своето очарование, което кара клиентите бързо да го заобичат. Използването на минималистичен дизайн помага на продукта да изпъкне, без да го засенчва.

празна кутия

Психеделичен дизайн тип 60-те

Някои стилове са толкова ценни, че продължават да вълнуват десетилетия по-късно. Психеделията от 60-те години на миналия век е един от тях. Това беше странно и диво време, но то донесе някои страхотни графични изкуства, които промениха света завинаги. Този дизайн все още резонира с някои хора днес. Характеризира се с ярки цветове, оптични илюзии, абстрактни форми и шарки.

Човешкият ум обича структурите, цветовете и редът. Същото важи за опаковъчните кутии. Колкото повече ред можем да наложим, толкова по-голямо впечатление правим. Освен това психеделичните цветове придават определена емоция на опаковъчните картонени кутии, създавайки усещане за магия.

Тези нюанси имат силата да накарат клиентите да се чувстват обичани, свободни, щастливи и спокойни. Завладяващите завъртулки и ярките цветове, съчетани с модерни елементи, позволяват на вдъхновения от 60-те години дизайн на опаковъчни кутии да блести ярко и да ни носи усещане за мир и любов.

Максимално изчистена външна част и феерия от цветове във вътрешната част на опаковъчната кутия

Това е друг дизайн, който има потенциал да остави трайно впечатление у потребителите. На пръв поглед изчистената външна част на кутията не подсказва какво се крие отвътре. Тук има елемент на изненада.

Важно е да накарате клиентите да се чувстват специални. Когато получат пратката, в съзнанието им завинаги ще остане красив спомен от опаковъчната кутия, стига тя да е изработена добре. Ако опаковката създава емоция, особено след като бъде отворена, това означава, че дизайнерът си е свършил работата перфектно.

Такъв дизайн буквално хипнотизира потребителите, заради което те оценяват картонената кутия не по-малко от самото съдържание. Опростеното лого по външната част на опаковката помага да се подчертаят ярките цветове и изображенията отвътре. Това би могло да помогне на компанията ви да се запечата в ума на клиентите.

Екологичен дизайн с устойчива опаковка

Днес не само че наблюдаваме огромен технологичен напредък, но също така отбелязваме промяна към по-устойчиво бъдеще. Дизайнерските опаковки са една от най-големите причини за проблема със замърсяването с пластмаса. Затова сега вместо да произвеждат опаковки за еднократна употреба, производителите намират начини да използват устойчиви материали и да намалят отпадъците.

Дизайнът със земни цветове и елементи от природата припомня на клиентите откъде идват стоките. Това е от съществено значение за марките, които искат да подчертаят своя екологичен имидж. По този начин те установяват емоционална връзка с потребителите, които се тревожат за климатичните промени. Индустриите поетапно пренасочват своите ресурси към по- безопасни и биоразградими ресурси и това се отразява положително на обществото.

Илюстрации върху картонената кутия

Използването на илюстрации при опаковъчните кутии е обичайна практика днес, но това невинаги е било така. Тенденцията се зародила едва в края на 80-те и началото на 90-те години, когато компаниите започнали да отпечатват илюстрации върху кутиите предимно за естетични цели, вместо за функционални такива (като например предаване на някаква информация на потребителите).

Илюстрациите подобряват дизайна на опаковката, като ѝ придават професионално излъчване и стил, без обаче да правят компромис с функционалността. Този стил изглежда леко бунтарски, с ръчно начертани, неравни линии и странни 2D герои. Той подчертава уличната мода, където непоследователността означава оригиналност. Използването на илюстрации ви дава възможност да увеличите разпознаваемостта на своята марка.

magnifiercrossmenuchevron-right