При нас можете да поръчате и само отпечатване на вашия продукт!
Качествен директен печат на различен вид медии без ограничение за формат и бройка!

Интервю с Жени Илиева

Жени Илиева e успешна бизнес дама с не едно, а две иновативни начинания за българския пазар. В ролята си на иноватор в сферата на рекламните материали, Жени Илиева управлява фирма Димеко, пионер в изработката на картонени стелажи в България и фирма Дисплей БГ, която предлага уникални картонени играчки, които развиват въображението на децата по качествен и неповторим начин.Представяме Ви нейното интервю пред българска публикация, в което тя разказва повече за себе си, за своята кариера и за бизнеса в България като цяло.

Наш Ред: Здравейте, г-жо Илиева. Имате адмирациите от мен и целия ни екип. Създали сте наистина мощен играч в рекламния бизнес в България. Вашата фирма Димеко МЖ е производител №1 в картонените стелажи и рекламни материали в България. От миналата година навлизате и в дигиталната реклама. Какво Ви отличава от конкуренцията?

Жени Илиева: Не се фокусираме върху конкуренцията, а върху потребителя и неговите нужди. Това което отличава Димеко МЖ е 20 годишният ни опит в областта, в която се развиваме, наличието на сплотен и здрав екип, индивидуален подход към всеки един проект и изключително познаване на пазара. И не на последно място – систематична инвестиция в производствения процес.

НР:  Моля опишете Димеко МЖ с 3 думи.

ЖИ: Устрем, качество, развитие.

НР: Кои са ценностите, които притежава отбор Димеко?

ЖИ: Ние непрекъснато се стремим да запазим лидерството на пазара и доверието на нашите клиенти. Отбор Димеко е съставен от млади хора, които са запознати с най-съвременните тенденции в рекламата и прилагат тези знания в продуктите, които произвеждаме. Целият процес се допълва от факта, че в отбор Димеко играят и специалисти с изключителни познания и опит.

НР: Ще ни разкажете ли накратко за началото на Вашата фирма? Как се чувствахте като млада бизнес дама в България през 2000 г. ? Какви бяха битките?

ЖИ: Бях напълно сигурна, че нишата, която съм избрала тепърва ще има развитие в България. Бях изпълнена с ентусиазъм и желание да осъществя всяка една целите от миОсновните битки бяха свързани с това да спечелим доверието на нашите клиенти и да им предоставим качествен продукт, който е произведен в България.

НР: Обръщайки се към младите български читатели сега, какъв е Вашият съвет към младата българка предприемач?

ЖИ: Вярвайте в себе си, образовайте се и следвайте своя път.

НР: Как поддържате баланса между професионални ангажименти и вътрешен мир?

ЖИ: Давайки максимума от себе си в професионалните си ангажименти, успявам да постигна вътрешно задоволство от постигналите резултати, което допринася за хармонията в моя вътрешен свят.

НР: Според Вас кои са индустриите победители в момента?

ЖИ: Индустрията на startups от всякаква природа, дигиталната реклама и брандовете, които инкорпорират zero waste и sustainability в производството си. 

НР: Как усещате рекламата сега всравнение с преди 20 години? Какво се е променило повече – потребностите на потребителя или естествеството на индустрията?

ЖИ: В момента рекламата е много по-агресивна, динамична и кратка. Днешният потребител изисква изключително кратка и ясна представа за това, което купува и неговото производство. Има значение кой, къде и как рекламира продукта.

НР: Какво не е наред в България за българската жена? Според Вас имаме ли по-голяма роля сега? По-шумни или по-мъдри сме сега?

ЖИ: Българската жена заслужава да заема все по-челни позиции в политиката, икономиката и журналистиката. Определено сме по-мъдри, но би било полезна да сме по-шумни.

НР: А българката инфлуенсър? Как бихте описали баланс в съдържанието, което тя решава да публикува?

ЖИ: На този етап българката инфлуенсър е красива и модерна. Тя привлича преди всичко с това. Много малко инфлуенсърки са социално и политически будни. Според мен няма качествен подбор в съдържанието.

НР: Като една успешна бизнес дама, кои са най-ценните уроци, които сте научили от професионалния си живот?

ЖИ: Търпение, упоритост и вяра – без тях не може да се реализира нито един проект! 

НР: Как визуализирате бъдещето на жените в България?

ЖИ: Българската жена трябва да свали престилката, да се образова и да придобие самочувствието на успешен лидер.

НР: Коя е Вашата жена за пример? Личност, която винаги Ви е харесвала и Ви е мотивирала?

ЖИ: Моята баба по майчина линия беше усмихната, борбена и красива жена. Научи ме да вярвам в себе си и да обичам и ценя всеки един момент и човек в моя живот. Тя винаги ще остане в моето сърце!

magnifiercrossmenuchevron-right