При нас можете да поръчате и само отпечатване на вашия продукт!
Качествен директен печат на различен вид медии без ограничение за формат и бройка!

Как да минимизирате разходите за доставка на опаковъчните кутии от велпапе?

Ако развивате бизнес, особено в сферата на електронната търговия с доставка на продукти до клиенти, разходите за транспорт са фактор, който не може да си позволите да игнорирате. В цената на вашия продукт ще влизат и разходите за опаковка и опаковъчни кутии, в зависимост от техния размер.

Ако не искате вашите клиенти да се откажат от покупка щом видят цената на доставка, добре е да оптимизирате цените. За тази цел сме ви приготвили няколко полезни съвета, които ще ви помогнат да намалите цената на това перо от дейността на фирмата ви. Нека ги разгледаме в детайл.

Отделете време за анализ

Преди да се впуснете в поръчка на голямо количество опаковъчни кутии от велпапе е добре да отделите време за анализ на опциите. Що се касае за опаковъчните кутии, винаги имате множество опции и конфигурации, от които да се възползвате. Невинаги най-големите и най-здрави кутии са подходящ избор, защото те са и най-скъпи. Понякога може да оптимизирате опаковките до по-компактни размери, които вършат идеална работа за вашите цели и продукти, спестявайки по този начин разходи за опаковка.

Заложете на правилните опаковъчни кутии при доставка

След като анализирате внимателно продуктите си, трябва да изберете опаковъчен материал. Основната ви цел трябва да бъде да намерите най-ниската възможна цена за опаковка, която да гарантира, че продуктите ви ще достигнат където трябва без риск. Може да е необходимо да вложите уплътнители за чупливи стоки, но дори при този случай има оптимални решения.

Важно е да се оптимизира размера на опаковката

За да осигурите минимални разходи по опаковъчните кутии е необходимо да обмислите размера им. Ако предлагате малки по размер продукти, едва ли е необходимо да залагате на големи кутии. Те тежат повече и оскъпяват поръчката ненужно. Ползвайки по-малки опаковки, вие не само си спестявате пари за доставка, но и осигурявате по-плътни пакети с по-нисък риск от счупване.

картонена кутия с гримове

Осигурете си опаковъчни кутии на едро

Това е един от начините за минимизиране на разходи за доставка и опаковъчни кутии. След като решите кой е оптималният размер опаковъчни кутии, трябва да направите поръчка. Колкото по на едро поръчате своите кутии, толкова по-ниска ще е цената. Доставчика ще може да ви осигури нужното количество по-бързо, тъй като и техният производствен процес ще бъде улеснен.

Опаковъчни кутии от олекотен материал

Една от добрите практики за намаляване на разходите за доставка е да се използват олекотени кутии. Цената на доставка се влияе в много висока степен от общото тегло на пратката. Затова използването на олекотени кутии от велпапе може да бъде добра стратегия за минимизирането на цената. По този начин може да изпращате повече продукти, без това значително да увеличава общото тегло на доставката. А използването на олекотен материал в никакъв случай не означава правене на компромис с качеството му. Картонените кутии запазват своята здравина, дори когато са от олекотен картонен материал.

Какъв вид е кутията?

Видът на кутиите също оказва силно влияние върху цената за транспортни разходи. Правилният вид кутии намалява цената, като в същото време осигурява добра защита на продуктите. В този ред на мисли, ако ползвате специално изрязани кутии с неправилна форма, може да очаквате цената да се повиши. Ако заложите на традиционни кутии с отвори отгоре и отдолу, може да оптимизирате разходите по-лесно. Те се произвеждат лесно и не са толкова скъпи. Има и кутии с капаци, които минават един върху друг. Те са доста по-силни и издръжливи, което ги прави особено подходящи за тежки и чупливи стоки. Правилното планиране на транспортните разходи за кутии може да ви спести пари в дългосрочен план. Оптимизирането на този вид разходи е необходимо да започне на ранен етап, за да сте сигурни, че няма да отблъснете клиенти. Разберете повече за производството на кутии и говорете с вашия доставчик, за да може заедно да изберете най-правилните видове картон и вид кутии. Само така ще се сдобиете с най-доброто качество на най-добрата цена.

magnifiercrossmenuchevron-right