При нас можете да поръчате и само отпечатване на вашия продукт!
Качествен директен печат на различен вид медии без ограничение за формат и бройка!

Как напечатаните рекламни материали могат да ви донесат нова аудитория?

Печатната реклама все още се използва широко. Всъщност някои хора дори предпочитат да печатат в цифров вид. Според проучване, на въпроса кои рекламни канали имат най-голямо доверие при вземане на решение за покупка, 82% от анкетираните са казали, че се доверяват на печатни реклами.

Печатните реклами не само могат да помогнат за изграждането на доверие към марката, но и благодарение на тях, компанията може да достигне до по-широка аудитория. Но как можете да създадете отлична печатна реклама, която да допълва вашата дигитална кампания? Как можете да се уверите, че вашите печатни реклами са ефективни?

За да отговорим на тези въпроси, ще ви предложим нашите съвети за ефективни подходи към печатната реклама, така че, ако ви е интересно четете надолу.

Разчупете модела

Създайте печатна реклама, която се различава от рекламите на конкуренцията. Ако даден материал съдържа предимно текст, то тогава включете ярки цветове и изображения. Ако пък съдържа предимно снимки, то тогава трябва да подчертаете съдържанието по всеки възможен начин. Може дори да използвате празните пространства. Свържете печатните и дигиталните си кампании заедно, използвайки една и съща творческа концепция, за да гарантирате, че потребителите разпознават вашата марка и в двете среди.

Бъдете последователни

Следването на една концепция във всички възможни медии, изгражда в клиентите ви лоялност и сигурност. Независимо дали някой вижда вашата реклама, докато прелиства списание или сърфира в мрежата, ако имате една и съща концепция на кампанията, тя незабавно става разпознаваема. Печатните кампании също така е необходимо да говорят директно с потребителите. Включването на разпознаваем хаштаг към печатната ви кампания може да помогне за свързването на офлайн и онлайн кампании.

Нека най-добрите ви печатни материали да бъдат ръководство

Ако вече сте публикували нещо онлайн, нищо не пречи да го превърнете в печатна реклама. По принцип рекламите, които получават най-много гледаемост онлайн притежават добри визуални елементи и проницателни заглавия - тоест биха се справили добре и напечатани върху постери или PVC плоскости. Социалните медии дават много добра възможност и за анализиране на аудиторията. Може да потърсите кои аудитории откликват най-добре на всяка ваша различна реклама и да използвате същия дизайн и при печатните.

Фокусирайте се върху потенциалните ви клиенти, самата оферта и дизайна

Както при онлайн рекламите, така и при печатните материали, най-добре се справят онези реклами, които имат най-добър дизайн. Спрямо аудиторията можете да направите различни печатни материали. Например един може да бъде постера ви, ако се представяте на изложение и различен, ако изготвяте картонен стелаж за супермаркет.

Интерактивните печатни реклами

Печатните реклами не е нужно просто да изглеждат красиви, те може да притежават и някаква функционалност. Например, QR код или персонализиран апликейшън, който да допълни рекламата ви. Сливането на реалния свят с цифровия носи на клиентите подобрено изживяване за марката, което повечето хора ще намерят за запомнящо се и ще искат да го споделят с приятели и семейство.

Бъдете кратки

Дължината на вашата печатна реклама трябва да е изключително малка. Имате само няколко секунди, за да привлечете вниманието на читателя, което няма да го постигнете, ако вмъкнете цели абзаци текст в рекламата. Трябва да имате привлекателно заглавие, няколко изречения и визуални изображения, които разказват сплотена история за вашата марка и решения.

Създайте призив за действие

Печатните реклами, които създават призив за действие и осигуряват ползи на своите потребители, обикновено имат най-голям успех. Те се открояват най-лесно и са по-запомнящи се, тъй като човек има причина да ги запомни.

Правилото за седемте

Необходими са поне седем експозиции, за да може потребителят да реагира на съобщение. Когато искате да насочите потребителят към покупка, трябва да създадете кампания, която прави точно това и офлайн и онлайн. Използването на печатни и цифрови технологии за разказване на история е не само рентабилно, но и изключително ефективно, когато води ясно към крайна цел - закупуване на продукт или услуга.

разпечатване на плакат

Споделете само част от историята

Може да звучи неортодоксално, но според нашия опит, когато започнете един разказ и след това насочите вниманието към друг канал за комуникация, за да го довършите, например уеб сайта на фирмата, хората се хващат на въдицата и любопитството, което имат към вашия бранд, нараства. Уверете се обаче, че на принтираните рекламни материали все пак има интересна част от историята, която искате да разкажете. В противен случай няма да успеете да предизвикате любопитство.

Използвайте силата на QR кодовете

Един от най-лесните начини вашата печатна реклама да допълни една от вашите дигитални кампании е да се възползвате от силата на QR кодовете. Всички смартфони и таблети са оборудвани с възможност за сканиране на QR код. Това е безпроблемен начин да свържете вашите реклами в реалния свят с вашето цифрово присъствие.

Опознайте своята аудитория

На първо време е необходимо да знаете кои са те и какви потребности имат. Дори най-добрият материал е безсилен, когато е позициониран на грешното място. Ако не знаете почти нищо за вашата аудитория, то тогава направете проучване. Така ще си осигурите информация къде ще е най-добре да рекламирате и по какъв начин.

magnifiercrossmenuchevron-right