При нас можете да поръчате и само отпечатване на вашия продукт!
Качествен директен печат на различен вид медии без ограничение за формат и бройка!

Какво да правим с използваните опаковъчни кутии от картон

Преди да изхвърлите използваните опаковъчни кутии от картон, се замислете дали не можете да им намерите друго приложение. Повторното използване на продукти има огромно значение във време, когато човечеството е изправено пред задачата да намали отпадъците. Съществуват различни начини да употребите картонените кутии в дома или в офиса, които са колкото креативни, толкова и практични. В тази статия ще ви разкажем накратко за някои от тях.

Разделители за чекмедже

Разделителите за шкафове са функционални, тъй като ви позволяват да използвате пространството по по-ефективен начин, отколкото ако просто захвърляте вещите си хаотично.

В интернет ще ги видите представени с модерната дума органайзери. Независимо как ги наричате обаче, те са необходими за оптималното съхранение на дрехи, храна и кухненски принадлежности.

Лесно е да се направи разделител у дома. Трябват ви само ножица, ролетка и опаковъчните кутии, които не смятате да ползвате за в бъдеще. Важно е да планирате всеки елемент добре. Не е фатално, ако не се получи от първия път, но тогава ще се наложи да отделите още време за направата на разделителите.

Вземете размери за органайзерите, като измерите вътрешността на чекмеджето по дължина, височина и ширина. След като получите необходимите стойности, пристъпете към изрязване на картона от опаковъчните кутии. Когато сте готови, просто поставете лентите в чекмеджето и вижте какъв резултат се е получил.

По този начин не само ще предотвратите смесването на всичките вещи, но ще получите едно красиво подредено чекмедже, където е лесно да намериш това, което търсиш. При това без да давате и стотинка.

Картонените разделители могат да се използват за шкафове или чекмеджета за прибори, бельо, аксесоари и други.

Органайзер за кабели

Поддържайте кабелите на бюрото си добре подредени, като си направите органайзер сами. Трябва ви картонена опаковка голяма колкото кутия за обувки. Идеята е тя да може да побере разклонителя. Махнете капака на кутията. Ако такъв не съществува, изрежете едната страна по дължина.

Направете достатъчно големи дупки по протежение на едната страна на кутията, през които да минат кабелите.

Поставете разклонителя вътре и свържете кабелите. Това ще ви гарантира целостта на всички кабели. Освен това кутията ще скрива голяма част от грозната гледка. Без повече висящи, заплетени или повредени кабели.

Ако не използвате разклонител, поставете в кутията празни ролки от тоалетна хартия и промушете кабелите през тях, за да ги предпазите от заплитане.

Подложки за кафе

Не е задължително да използвате скучната кафява част от картонената кутия. Можете да изрежете брандираната част от опаковката, за да си направите подложки за чаша. Това е една от онези покупки, от които се нуждаем всички, но малцина от нас биха отделили средства за това.

За да можете да направите подложка, се налага да използвате дъното на чаша или друг съд в зависимост от формата и големината, която търсите. Маркирайте очертанията с молив и след това изрежете с ножица.

Кашпа или декоративна саксия от картон

Друг отличен начин да използвате картона от опаковъчните кутии е като го превърнете в една красива кашпа. Увийте кутията в найлонови торбички и пробийте няколко дупки на дъното, които ще послужат за дренаж.

Следващата стъпка е да добавите почва в картонената саксия и да засадите семена. Другият вариант е да прехвърлите готово цвете в нея. Можете да украсите външната страна на кутията с материали и цветове по ваш вкус, като се стараете дизайнът да си подхожда с останалите саксии.

Леха с картон и компост

Използването на картонени кутии в градината има редици предимства, една от които е създаването на буфер за червеи. Ако разполагате с по-малка площ, може да направите лехи, без дори да разравяте почвата - т.е. директно върху тревата. За тази цел е необходимо да се снабдите с компост и картон.

Картонът представлява базата за лехата. Трябва да го поставите върху земята, за да може той да притиска и задушава плевелите. Разбира се, необходимо е преди това да окосите цялата площ.

За предпочитане е да изберете картон от кутии без надписи, но в крайна сметка сте свободни да използвате каквото имате под ръка. Добавете бордюр от камъни, за да ограничите компоста. Сами преценете размера на съоръжението.

След това изсипете компоста върху положените картони. Когато натрупате достатъчно материал - към 10 см - разпределете го равномерно с крака. Отъпчете компоста добре, като се уверите, че покривате всяка част на лехата. Ако след разтъпкването височината на лехата спадне под 10 см, добавете още компост и повторете същите стъпки до достигане на целта. Накрая засадете разсад.

Легло за бездомните котки

И последната ни идея е да превърнете някоя стара опаковъчна кутия в легълце за бездомните котки. Достатъчно е да направите средно голям отвор в нея и да добавите малко одеяло или дреха, която да топли.

magnifiercrossmenuchevron-right