При нас можете да поръчате и само отпечатване на вашия продукт!
Качествен директен печат на различен вид медии без ограничение за формат и бройка!

Кога е необходимо да смените вашите POS дисплеи

POS дисплеите са модерен, ефективен и екологичен начин да привлечете вниманието на клиента към продукти от вашата марка. Въпреки че в тях са вложени качествени и изключително издръжливи материали, след време тяхното въздействие може да намалее и дори да изчезне. Затова е важно да знаете кога да ги подновите. В следващите редове ще видим защо е възможно един POS дисплей вече да не е актуален и кога е необходима неговата подмяна.

Хората се уморяват да гледат едно и също

Съществува термин, наречен display fatigue, който представлява умора от едни и същи POS дисплеи. Ако дисплеят е стар, обикновен или до болка познат на клиентите, е напълно вероятно той да не успее да привлече вниманието им, когато минават покрай него.

Това е особено валидно за редовни клиенти, които посещават магазина по няколко пъти в месеца или годината. Ако са виждали дисплея преди и са преценили, че повече не се интересуват от продуктите, изложени на него, те просто ще го игнорират. Това поведение ще продължава, докато нещо не се промени.

С други думи, ако използвате един и същ POS дисплей от години, е важно да преразгледате дизайна и да помислите за нещо ново и свежо, което да ангажира вниманието на потребителите.

Колко често трябва да сменяте POS дисплеите?

Няма конкретен отговор на този въпрос. Истината е, че това зависи от различни фактори. Например по време на празници, когато потребителите пазаруват по-усилено за подаръци и други стоки, бихте искали да предложите нови, вълнуващи дисплеи за промоционалните си продукти.

В зависимост от бизнеса, който развивате, може да се наложи да сменяте дисплеите веднъж седмично. За сметка на това, други марки ще имат нужда от преосмисляне на дизайна в началото на всеки сезон. При всички положения ви съветваме да извършите промени по дизайна, ако отчитате видим спад в продажбите в сравнение с деня, в който сте изложили дисплея за пръв път.

Причини да преминете към нови POS дисплеи

млада двойка пазарува

Вашите POS дисплеи са повредени

Със сигурност това няма нужда от разяснение. Очевидно е, че ако дисплеят е повреден или износен, е време да го смените. Не съществува такова нещо като постоянен POS дисплей. Въпреки че материалът, от който тези продукти са изработени, е екологичен и може да издържи повече от 10 години, щампите ще се износят с времето или най-малкото дизайнът ще излезе от мода.

Ако не сте инвестирали в нови POS дисплеи от години, тогава определено си заслужава да направите инспекция на наличните артикули в търговските обекти и да прецените кои имат нужда от подмяна.

Вашата марка е претърпяла промяна

Може би марката ви е остаряла или потребителите срещат затруднения да разграничат вашето име от това на конкуренцията? Или пък услугите ви са претърпели някои корекции? Възможно е дори самите клиенти да не са същите. Ако сте в процес на ребрандиране, задължително трябва да помислите за нови POS дисплеи.

Да кажем, че сте успели да привлечете нови клиенти. Като запазите старите елементи на бранда върху стелажа, само ще ги объркате. При правилните обстоятелства ребрандирането може да даде тласък на вашия бизнес, но ако не го направите както трябва, рискувате да разочаровате клиентите.

Новите продукти не пасват на стария дисплей

Проектирането на напълно персонализиран дисплей, който отговаря на вашата марка и продукти, е много по-ефективно, отколкото прибягването до обикновени стелажи. В този ред на мисли, не ви съветваме да ползвате стари POS дисплеи за изцяло нови продукти.

Възможно е новите артикули да не пасват по форма и размер на дисплея - да остане твърде много място отстрани или изобщо да не се съберат. Поради тази причина ще се наложи да промените дизайна на дисплеите си, за да представите продуктите в най-добрата им светлина.

Обмисляте освежаване на търговския обект

Освежаването на целия търговски обект е често срещана практика, която бизнесите използват, за да поддържат интереса на потребителите. Независимо дали боядисвате стените, или сменяте подовата настилка, всяка промяна в облика на магазина предоставя чудесна възможност да преразгледате ефективността на текущите ви дисплеи и евентуално да инвестирате в нови.

Ако смятате, че е време да освежите старите си дисплеи, ние можем да ви помогнем да проектирате надежден, ангажиращ вниманието и съобразен с марката ви дизайн. Свържете се с нас за повече информация.

magnifiercrossmenuchevron-right