При нас можете да поръчате и само отпечатване на вашия продукт!
Качествен директен печат на различен вид медии без ограничение за формат и бройка!

Кои са добрите практики при изработването на рекламни материали?

Когато стане въпрос за проектирането и печатането на рекламните материали, постери и картонени кутии и др., важно е да се обърнете към специалисти, които имат опит и визуални заложби, за да изработят най-доброто за вас. Понякога естетическите вкусове се различават, но в най-общите случаи, вашата аудитория реагира на подобни визуални стимули. Независимо дали популяризирате събитие, хоствате откриване или рекламирате нов продукт, кауза или бизнес начинание, плакатът трябва да бъде ясен, привличащ вниманието и да може да предава съобщението ви за секунда. Ако някое от тези условия не е спазено, няма да можете да достигнете до целевата си аудитория пълноценно и ще сте дали пари за реклама, които няма да имат очакваната възвръщаемост.

Представете си, че някой стои на каса в голям магазин за хранителни стоки и около него има опаковки, постери, стелажи и POS материали на поне 20 бранда. За да се откроят вашите рекламни материали от останалите, те трябва да спечелят вниманието на клиента за част от секундата, когато погледът му оглежда наоколо.

Ще ви разкажем за най-добрите практики, за постигане на тази цел. Благодарение на тях, можете да сте сигурен, че рекламният ви материал ще привлича вниманието на клиентите. Ще ви разкажем за структурата, за дизайна и за ефикасността. Да започваме.

Какво да има на заден план?

Цветът на фона формира основата на плаката или постера. На практика, всяко едно изображение, което поставите ще е върху фона, така че неговият цвят е повече от важен. Той може да допринесе за изпъкването на картините, логотата и надписите или да направи точно обратното и те изобщо да не се забелязват. Изборът на цвят на фона е решаващ детайл, който може да зададе и настроението, което искате да предадете.

Интересни изображения

И плакатите и картонените опаковки и постерите са визуални материали. Всеки един брандиран стелаж от метал или от велпапе, на който е поставена стока, също представлява визуален рекламен материал. За да получите най-добрите резултати и да може кампанията ви да е успешна, трябва да предизвикате емоция. Например, ако популяризирате газирана напитка, може да направите образите шарени и забавни. Ако пък целта на рекламната ви кампания е обучителна, то тогава образите трябва да са малко по-сериозни.  Печеленето на вниманието на аудиторията чрез емоция, породена от изображения е стар трик, който оказва огромно въздействие.

нарисувани логота за рекламни материали

Заглавия

За да помогнете на вашия постер да се открои, ще ви е необходимо заглавие, което привлича вниманието и предава ясно вашето съобщение. То трябва да е кратко и да се чете бързо с голям шрифт. Големият размер на буквите е нужен, за да се виждат от разстояние.

Слоган

Слоганът може да се позиционира под заглавието и да допринася с още подробности, касаещи за него. Слогънът ще ви позволи да разпалите любопитството на вашите клиенти.

Съдържание

Допълнителното съдържание е по избор, в зависимост от вашето съобщение, но ако популяризирате събитие или откриване, важно е да включите кой, какво, къде, кога и защо. Имайте предвид, че вашата аудитория няма да се задържи достатъчно пред постера, за да прочете цялата информация. Тоест вие ще разполагате със съвсем кратък период и трябва да сте много точни в поднесената информация.

Призив за действие

Целта на един плакат или постер може и да е призив за определено действие, което да насочи клиентите ви към покупка, участие в игра или нещо подобно. Можете дори да добавите адреса на сайта ви или социалните ви медии, ако това ви е била първоначалната цел. Това е прието да се прави с „Научете повече на …“. Призивите за действие също трябва да са кратки и ясни, за да не объркват аудиторията и тя да може да ги прочете в онзи кратък момент, в който минава покрай вашия рекламен материал.

magnifiercrossmenuchevron-right