При нас можете да поръчате и само отпечатване на вашия продукт!
Качествен директен печат на различен вид медии без ограничение за формат и бройка!

Свойствата на картона и защо от него се изработват добри POS дисплеи и рекламни материали?

Малко хора свързват картона с целулозата, но всъщност суровината за производството на хартия и картон е именно целулозата. Тя е много ценен материал и се добива от специално отглеждани растения и дървета. Основните причини производството да предпочита хартията и картона са лесният процес, лесното транспортиране и устойчивостта. Могат да се произвеждат безкрайно много картонени опаковки, различни кашони с различни качества и форми. Рекламните материали днешно време използват широко и хартията и картона. Почти всеки POS дисплей, който видите е произведен от картон. Смеем да твърдим, че рекламния свят не би бил и наполовина толкова функционален, ако картонът не съществуваше. Ще ви разкажем малко повече за това как се произвежда и какви са му добрите страни по-долу.

Картонът се създава от хартия

Картонът е обработена хартия чрез бърз процес. Можете да откриете огромно разнообразие от опаковъчни хартии, както и от картон, подходящ за кутии. Цената и на хартията и на картона е изключително ниска, заради това най-често, когато даден продукт трябва да бъде опакован се избират именно те.

Благодарение на нарасналото напоследък технологично развитие, може да се произвежда по-твърд, по-тънък и по-евтин картон с все по-малко количество суровина. Лесното производство и икономическите предимства правят материалите от хартия и картон изгодни в опаковъчната промишленост. В сравнение с другите опаковъчни материали цените на хартията и картона са по-достъпни. Новите дизайни разширяват областите си на приложение и можем да открием двоен слой велпапе, като алтернатива дори на дървен материал.

Картонът е рециклируем

Картонът може да се рециклира изцяло. Над 80% от картона в Европа се рециклира и това е опаковъчният материал, който държи рекорд по рециклиране. Тоест, ако поръчате изработката на POS дисплеи от картон, след като вече не са ви необходими, те могат да бъдат рециклирани.

хартиена фабрика

Също така, картонът е и възобновяем източник. Причината се крие в това, че хартията, използвана за производството на картон, е направена от дървесина, която сама по себе си е възобновяем източник. Благодарение на устойчиво управление на горите, дървесина може да се произвежда в безкраен цикъл.

Картонът издържа на многократна употреба

Картонът лесно се използва и повторно. Представете си, че имате картонени кутии, които излагат на показ стоката ви. Когато продуктите в тях се изкупят може да ги използвате отново или ако вече не са подходящи, да им намерите ново приложение.  

Биологично разграждащ се материал

Рециклирането определено е най-добрият начин да изхвърлите картона, но той може да бъде напълно биологично разложен, ако е изхвърлен извън зоната за рециклиране. Заради това не може и да използвате един POS стелаж или една картонена кутия вечно.

Всички продукти, които трябва да бъдат опаковани с велпапе, трябва да бъдат опаковани по такъв начин, че да се гарантира тяхната защита, пренасяне и съхранение. Структурният дизайн на кутията обозначава нейните качества. Производителят трябва да знае как да защити продукта си, посредством кутията или стелажа. Тестовете за употреба и издръжливост трябва да се прилагат за всички видове картон. След като структурният проект на кутията е генериран, тя е готова за продажба, но при ценообразуването трябва да се обърне внимание на структурните характеристики на кутията, производствените разходи и продължителността на производството.

Освен различните покрития, трябва да помислите и за останалите характеристики като водоустойчивост, устойчивост на мазнини и визуално качество. Цветът на картона може да бъде разнообразен в съответствие с областта, в която се използва. Той се оцветява лесно и не се трие след като веднъж бъде нанесен. Въпреки това, ще е необходимо да изберете подходящото мастило, подходящо лепило и тн. Важно е да не се получат напуквания, набръчквания или разкъсване, докато картонът се сгъва, за да се превърне в рекламна кутия или POS дисплей.

magnifiercrossmenuchevron-right